• https://www.facebook.com/izmirdiyanet-sen.org
  • https://www.twitter.com/nail hoca çelik
  • https://www.youtube.com/nail hoca çelik

GÖRÜŞMELERE DEVAM EDİLİYOR.

Memur-Sen tarafından önerilen bu yılki toplu görüşmelerin referandum sonrasına bırakılması önerisi, hükümet tarafından kabul edilmedi.  Mevcut yasada toplu görüşmelerin 30 Ağustos tarihine kadar tamamlanması gerektiği hükmü bulunduğuna dikkat çeken Kamu İşveren Kurulu, bu durumun hukuki engel teşkil ettiğini belirterek önerinin gerçekleşmesinin mümkün olmadığına dikkat çekti.  Toplu görüşmelere geçilmesi üzerine açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, taleplerinin arkasında olduklarını, kamu çalışanlarını beklentisi yönünde sonuç almak için çalışacaklarını söyledi.

 Görüşmeler Devam Edecek

 2. tur görüşmelerde, birinci turda gündeme alınan toplu görüşmelerin referandum sonrasına ertelenerek, toplu sözleşme yapılması yönündeki görüşün kabul edilmemesi üzerine, toplu görüşmelere geçildi.  Gündemin oluşturulmasından sonra, görüşmelerin 4 başlık altında yürütülmesi kararlaştırıldı. 2009 Toplu Görüşmeleri sonrası mutabakata varılan hususların gerçekleşip, gerçekleşmediği, sendikal hak ve çalışma hayatına yönelik talepler, hizmet kollarının sorunları ile mali ve sosyal hakların görüşüleceği toplu görüşmelerde, ilk 3 madde, 24 Ağustos’da, mali ve sosyal haklar ise 28 Ağustos’da ele alınacak. 

Taleplerimizin Arkasındayız Ve Takipçisiyiz

 Toplantı sonrası açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, görüşme öncesi yaptığı açıklamayı hatırlattı ve toplu görüşme sürecinin başladığına dikkat çekti. Yaşanılan sürecin korkuları ortaya çıkardığını, ‘EVET’e uzak olalım da, ne olursa olsun anlayışını ibretle gözlemlediklerini söyleyen Gündoğdu, çalışanları memnun edecek sonuç için uğraşacaklarını kaydetti. Kamu çalışanlarının beklentisinin büyük olduğunu da söyleyen Ahmet Gündoğdu, fiili olarak toplu sözleşme yapma isteklerini tekrarladı.  Talep ettikleri mali ve sosyal hakların takipçisi olacaklarını söyleyen Gündoğdu, “Son toplu görüşmelerde olduğu gibi enflasyonun bile altında olan yüzde 2,5 artı 2,5 gibi bir rakamı asla kabul etmeyiz” dedi. Son toplantıda konuşulacak mali ve sosyal haklarda anlaşılamaması üzerine, yeni görüşme yapmak için zamanları bulunduğunu da bildiren Gündoğdu, hükümete de mali ve sosyal haklarla ilgili görüşünü bir an önce kamuoyuna açıklaması çağrısında bulundu. Ahmet Gündoğdu, ayrıca ek ödemelerin gerçekleşmesi, tedavi katılım payının kaldırılması, gelir vergisi oranlarının 5 puan indirilmesi, farklı tarzdaki istihdamların sona erdirilerek tek tip istihdama geçilmesi, büyükşehir ve kalkınmada öncelikli bölgelerde görev yapanlara ilave tazminat verilmesi ve 657 sayılı kanunda yapılacak değişikliklerin geri çekilerek üzerinde ortak çalışma taleplerini tekrarladı.  

Taleplerimiz Çarpıtılıyor

Memur-Sen’in taleplerinin bazı memur sendikalarıyla medya kuruluşlarınca çarpıtıldığını da belirten Ahmet Gündoğdu, “5+5 artış talebimiz ortalama 90 TL, ek ödeme en az 120 TL, yiyecek yardımı 55 TL, eş yardımı 51 TL, toplu görüşme primi 20 TL olmak üzere toplam 336 TL artışa denk geliyor. Bu, en düşük maaşa yüzde 26, ortalama ise yüzde 22 artış demektir. Doğum yardımı, ölüm yardımı, fazla çalışma ücretlerinin artırılması, ek ders ücreti göstergelerinin artırılması gibi taleplerimiz dikkate alındığında yapılan eleştirilerin yanlışlığı ortaya çıkmaktadır” şeklinde konuştu.  

 




1473 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Aktif Ziyaretçi76
Bugün Toplam296
Toplam Ziyaret496925
Üyelik Girişi
ÜYELİK

SİTE MENÜSÜ