CAMİLER GENELGESİ'NİN YENİDEN DÜZELENMESİ İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ı ziyaret ederek camilerin açık tutulması genelgesi ile ilgili bazı hususların yeniden düzenlenmesini istedi. 5 Nisan 2013 Cuma 18:27 Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ı ziyaret ederek camilerin açık tutulması genelgesi ile ilgili bazı hususların yeniden düzenlenmesini istedi.
Gündoğdu ve Bayraktutar , Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ı Başbakanlıktaki makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Gündoğdu, yeni anayasanın bireyi merkeze alan, hak ve özgürlüklerden yana, sendikal örgütlenmenin önünü açacak, inançlara saygılı, herkesin inancını inandığı gibi yaşamasının güvencesi olacak şekilde yapılması gerektiğini belirterek Anayasanın çıkarılması konusunda hiçbir mazeret kabul etmediklerini ifade etti.
Çözüm sürecinin ülkemiz, demokrasimiz ve barış adına umut verici olduğunu belirten Gündoğdu, toplum olarak artık akan kanın durması konusunda hepimiz hem fikiriz. Barış sürecini baltalamak isteyenlere fırsat verilmeden bu sürecin başarıyla sonuçlanması için Memur-Sen olarak barış sürecine destek olmaya, katkı sunmaya herzaman hazırız” dedi.
Ziyarette konuşan Memur-Sen Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ise Diyanet İşleri Başkanlığı Camilerin açık tutulması genelgesindeki bazı hususların netlik kazanmasını ve Din görevlilerini mağdur etmeyecek şekilde yeniden düzenlenmesini istedi.
Diyanet-Sen’in 70 binlerdeki üye sayısı ile Türkiye’nin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu ifade eden Bayraktutar, ‘kamu görevlileri arasında sendikalaşmanın en yüksek olduğu kesim % 87 ile din görevlileridir. Buna rağmen hala sendika ile din görevlisini bağdaştıramayan bazı bürokratlar günümüz Türkiye’sinde din görevlileri sendikasının gereksizliğini, hatta kapatılması gerektiğini düşüne bilmekte ve bunu dile getirebilmektedir. Maalesef bu olumsuz düşünceler teşkilatımızı olumsuz etkilemekte ve rahatsız etmektedir” dedi.
Sendikal örgütlenmenin anayasal bir hak olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, anayasal bir hak olan sendikalaşma bürokratların düşüncelerine göre şekillenemez. Her yönden gelişen ve demokratikleşen Türkiye’de hala sivil toplum örgütlerinin hazmedilememesi anlaşılabilir bir durum değildir” şeklinde konuştu.
|