• https://www.facebook.com/izmirdiyanet-sen.org
  • https://www.twitter.com/nail hoca çelik
  • https://www.youtube.com/nail hoca çelik

EĞİTİM GÖREVLİSİ ALINACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatı Dini Yüksek İhtisas Merkezleri ile Eğitim Merkezlerinde münhal bulunan ve aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi ve sayısı belirtilen kadrolara, Diyanet İşler Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca yapılacak sözlü sınavla naklen (Kurum içi-Kurum dışı) “Eğitim Görevlisi” alınacaktır.

 

 

 

MÜNHAL KADROLARIN

 

BULUNDUĞU YER

UNVANI

SINIFI

DERECESİ

ADEDİ

1

Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Eğitim Merkezleri

Eğitim Görevlisi

D.H.S

1-6

32

2

Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Eğitim Merkezleri

Eğitim Görevlisi (Kuran-ı Kerim)

D.H.S

1-6

8

 TOPLAM

40

 

 

 

 

 

A- Sınava Katılmak İsteyen Adaylarda Aranan Şartlar;
 
1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci Maddesinde belirtilen şartları taşımak,
 
2. Başkanlık teşkilatında halen çalışıyor olmak veya 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (A) bendi statüsünde herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda kadrolu devlet memuru olarak çalışıyor olmak,
 
3. Memuriyette adaylığı kaldırılmış olmak,
 
4. Diyanet İşleri Başkanlığının ilgili yönetmeliklerinde ön görülen Din Hizmetleri Sınıfında çalışan personel için aranan “Ortak Nitelik” şartını taşımak,
 
5. En az dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmak,
 
6. Başkanlıkça açılan ihtisas kursunu başarı ile bitirmiş veya ilahiyat alanında doktora yapmış olmak,
 
7. Kur’an-ı Kerim dersi okutmak üzere eğitim görevlisi olarak atanacaklar için, yüksek öğrenim mezunu ve aşere, takrib ve tayyibe alanında yetkinliği Başkanlıkça kabul edilmiş olmak
 
B- Başvuru Şekli ve Diğer Hususlar;
 
a)      Başvuru İşlemleri
1. Yukarıdaki şartları taşıyan adaylar, 27.12.2011 tarihi mesai saati bitimine kadar istenen belgelerle birlikte herhangi bir İl Müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir. Yurtdışından sınava müracaat edecek adaylar vekâletname ile üçüncü bir şahsa müracaat işlemlerini yaptırtabileceklerdir.
 
2. İl Müftülüklerinde konuyla ilgili yetkilendirilmiş memurlar, Başkanlığımız web sayfasındaki programa adayın kaydını yaparak müracaat işlemini gerçekleştireceklerdir. Belgeleri eksik olan adayların kayıt ve müracaat işlemi yapılmayacaktır.
 
3. İl müftülüğünce yapılan kayıt işleminden sonra, konuyla ilgili yetkili memurlar, Başkanlığımız web sayfasındaki programın menüsünde yer alan “Aday Başvuru Belgesi” sayfasından sınav müracaatının yapıldığına dair belgeyi adaya verecektir. Adaya verilen bu belge sınav giriş belgesi yerine geçmez.
 
4. Adaylar yalnızca bir unvan grubunda sınava müracaat edebilecektir.
 
5. İl Müftülükleri tarafından yapılmayan müracaatlar işleme konulmayacaktır.
 
6. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan ve posta yolu ile yapılan müracaatlar ile 27.12.2011 tarihi mesai saati bitiminden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
 
b)     Sınav İşlemleri
1. Sınava çağrılacak adayların sınav tarihi ve yerleri, Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinde (
www.diyanet.gov.tr) ve aynı sitedeki “Personel Hizmetleri” sayfasında, sınava müracaat işlemlerinin tamamlanmasının ve yapılacak gerekli hazırlıkların ardından, sonraki bir tarihte ilan edilecektir. Sınava girmeye hak kazananlar “Sınav Giriş Belgesi”ni aynı web sayfasından alabileceklerdir. Adaylar, Başkanlıkça belirlenecek sınav merkezinde sözlü sınava gireceklerdir.
 
2. Adaylar sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte kimlik belgelerinden birini (Nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.
 
3. Sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Söz konusu adaylara her ne sebeple olursa olsun ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.
 
4. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için en az 70 puan almak şarttır. Atamalar ise, sınavda başarılı olan adaylar arasından en yüksek puandan başlanarak belirlenen kontenjan sayısınca yapılacaktır.
 
5. Sınav sonuçları Başkanlığımızın internet sitesinde (
www.diyanet.gov.tr) ve aynı sitedeki “Personel Hizmetleri” sayfasında duyurulacaktır.
 
c) Diğer Hususlar;
 
1- Eğitim görevlisi sözlü sınavına katılacakların temel ve özel yeterliklerinin tespitinde, Başkanlığımız web sayfasında yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında din hizmetlerini yürütenlerin temel ve özel yeterlik kriterleri esas alınır.
 
2- Sınav öncesi, sonrası ve atama sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görev alsalar dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir.
 
3- Bu duyurudaki şartlar, sadece bu sınav ve bu sınava bağlı atamalar ile ilgilidir. (Bundan sonraki sınav ve atamalar için müktesep teşkil etmez.)
 
4- Sınav ve sonuçları ile ilgili Başkanlığımızın internet sitesinde ve aynı sitedeki “Personel Hizmetleri” sayfasında yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
 
C- Başvuru İçin Gerekli Belgeler;
 
1. T.C. Kimlik numaralı Kimlik Belgesi,
 
2. Tasdikli diploma sureti veya mezuniyet belgesi (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesi),
 
3. İlahiyat alanında doktora yapmış olanlar için, doktora mezuniyet belgesi,
 
4. İhtisas kursunu bitirenler için, İhtisas kursunu bitirdiklerine dair belge,
 
5. Aşere, takrib ve tayyibe kursunu bitirenler için, Aşere, takrib ve tayyibe kursunu bitirdiklerine dair belge,
 
6. Hafız olan adaylar için, Hafızlık Belgesi,
 
7. Sabıka Kayıt Belgesi, (“Başvuru için gerekli belgeler” başlığı altında adaylardan istenen sabıka kayıt belgesinde, sabıka kaydı veya arşiv kaydı bulunanların mahkeme kararlarının Başkanlığımızca değerlendirilmek üzere 0312 285 85 72 nolu faksa ivedi olarak resmi yazı ile fakslanması ve Başkanlığımız görüşü alındıktan sonra müracaatlarının kabul edilmesi gerekmektedir.)
 
8. Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair yazılı beyanı,
 
9. Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı,
 
10. Hizmet sürelerini ve kazanılmış hak aylık derecelerini gösterir tasdikli hizmet belgesi,
 
NOT: İbraz edilen belgeler, yetkili memurlar tarafından kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecektir.
 
D-Sınav Konuları;
 
1) Kur’an-ı Kerim,
2) Arapça,
3) Dini bilgiler (Tefsir, hadis, fıkıh, kelam),
4) Hitabet, etik ilkeleri ve mevzuat bilgisi.
 
İlgililere duyurulur.
 
İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

 



1437 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam47
Toplam Ziyaret497920
Üyelik Girişi
ÜYELİK

SİTE MENÜSÜ