• https://www.facebook.com/izmirdiyanet-sen.org
  • https://www.twitter.com/nail hoca çelik
  • https://www.youtube.com/nail hoca çelik

RUH'UN ŞAD,MAKAM'IN CENNET OLSUN BAŞKANIM...

DİYANET-SEN KURUCU BAŞKANI AHMET YILDIZ DUALARLA ANILDI

 

AHMET YILDIZ BASIN ÖDÜLLERİ SAHİBİNİ BULDU

 

DİYANET-SEN GENEL BAŞKANI MEHMET BAYRAKTUTAR:

 

“DANIŞTAY’IN KARARI AYRIMCILIKTIR”

 

“MİLİTARİST VESAYETE SON VERİLMELİ”

 

“AHMET YILDIZ DİN GÖREVLİLERİNİ SENDİKAYLA TANIŞTIRDI”

 

Memur Sen’e bağlı Diyanet-Sen, geçen yıl hayatını kaybeden Diyanet Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız için bir anma gecesi (töreni) düzenledi. Gecede Danıştay’ın başörtü kararına olan tepkiler de dile getirildi.

 

Programda bir konuşma yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, kurucu genel başkan Ahmet Yıldız’ın çaba ve çalışmalarına vurgu yaptı. Danıştay’ın ALES’te verdiği başörtü kararına da tepki gösteren Bayraktutar, “Bu karar ayrımcılığın ve ötekileştirmenin bir örneğidir” dedi.

 

Memur Sen’e bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet Sen) tarafından, Diyanet Sen kurucusu Ahmet Yıldız’ın ölümünün birinci yılı anısına bir gece düzenlendi. Ankara İçkale Otel’de gerçekleştirilen gecede, Ahmet Yıldız’ın fotoğraflarının yer aldığı kısa sinevizyon gösterisinin ardından bir konuşma yapan Diyanet Sen Genel Bakanı Mehmet Bayraktutar, Ahmet Yıldız’ın diyanet çalışanlarına ve sendikacılığa verdiği hizmetlerden bahsederek, “Ahmet Yıldız, Hakk’a ve güzele doğru yol alan din hizmetkarıydı. O din görevlileri sendikasını kurdu, din görevlilerini sendika ile tanıştırdı. Sendikacılığa yeni bir hüviyet, yeni bir anlam kazandırdı” diye konuştu. Danıtay’ın ALES’e girişlerle ilgili verdiği başörtüsü kararını da değerlendiren Bayraktutar, “Bu karar ayrımcılığın, ötekileştirmenin bir örneğidir. Eşit şartlarda sınava girilmesinin önlenmesidir. Mahkemeler otoriter iradelere karşı halkın hakkını koruyacağına, adeta insan haklarını yasaklayıcı, toplumdaki farklılaştırmayı öne çıkararak toplum huzurunu bozmaktadırlar. Derhal bu anlayıştan, devletin bütün birimlerinin vazgeçmesi gerekmektedir. İnsan haklarına ve temel özgürlüklere her yerde saygı duyulmalı, güvence altına alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Militarist vesayete son verilmeli”

Bayraktutar, acil bir yargı reformuna ihtiyaç olduğunu da vurgulayarak, “Gerçek adaletin tecelli etmesi için yargı reformu kaçınılmaz olmuştur. Devleti değil bireyi öne çıkaran yeni bir anayasa istiyoruz. Militarist vesayete son verecek köklü bir yargı reformu istiyoruz” dedi.

 

“Danıştay vesayetin devamı yönünde karar aldı”

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise Kurucu Genel Başkan Ahmet Yıldız’ın hastalığı döneminde dahi toplu görüşmelere katıldığını belirterek Yıldız’ın çalışma azmini hatırlattı. Yıldız’ın “Darbelere karşı mücadele etmek farzdır” sözünü hatırlatan Gündoğdu, “nerede oligarşi varsa orada darbe savarlar vardır” dedi. Dnıştay’ın kararını da eleştiren Gündoğdu, “Ahmet Abi olsaydı, yönetim kurulunda toplantıyı başlatmış olsaydım, yine güncelden başlardık. Danıştay, yine vesayetin devamından yana karar aldı. Danıştay'ın kararı ile Kars'taki heykelin fotoğrafını önüne koyarak heykele Sayın Başbakan 'ucube' diyor, desem, 'Bu iki eseri karşılaştırdığımızda ne dersin Ahmet Abi' diye sorsaydım, eminim 'Bu heykel, Danıştay'ın kararı yanında sanat eseri kalır, şaheser kalır' derdi" diye konuştu.

 

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu da, Ahmet Yıldız’ın sendikacılığa yaptığı hizmetleri hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: “Ahmet Yıldız, ‘sendikalar çatışmanın değil birliği sürdürmenin aracı olmalıdır’ derdi. O geleneksel sendikacılık anlayışı yerine insanlığın ortak değerler ve evrensel doğruların sendikal harekete ivme kazandırması gerektiğini düşünüyordu. O’nun ‘hocanın sarığı beyazdır leke kaldırmaz’ sözünden anlayacağımız gibi sendikacılıkta ahlaklı ve dürüstlüğü öne çıkaran önemli tespitleri vardı. O sendikalara sivil toplum misyonu yüklüyordu.”

 

Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, Ahmet Yıldız’ın Diyanet Sen kurucusu olduğunun altını çizerek, din görevlilerinin toplumdaki önemi hatırlattı. Topluma katkısı göz önüne alındığında din görevlilerinin sendikalılaşmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Diyanet Sen’in misyonu diğer sendikalardan farklıdır” diye konuştu.

 

Anadolu Gençlik Derneği Başkanı İlyas Tongüç de yaptığı konuşmada, “Bizler ayrı tarlalara aynı tohumu eken insanlarız” diyerek Diyanet Sen’in önemini vurgularken geçtiğimiz günlerde sarhoş kişilerin kurşunu ile bir vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatarak, gençlerin alkol ve diğer kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için kanuni değişikler yapılması gerektiğini ifade etti.

 

AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna da Ahmet Yıldız’ı anmak için yapılması gerekeni, “O’nun bıraktığı bayrağı en yükseğe taşımak, çalışmalarını daha ileriye götürmek onun için yapılacak en güzel şeydir” diyerek ifade etti.

 

Diyanet Sen Onursal Başkanı Mustafa Akgül, Ahmet Yıldız’ın ilk sendikayı kurma çabalarını ve karşılaştığı zorlukları anlatarak, “İlk adım çok önemliydi, ilk adımı o attı. Sendikayı kurmak için 4 arkadaşımızla cebimizdeki 15 lirayı topladık.  Toplam 60 lira ile sendikanın kurulması için çalıştık. Ahmet Yıldız zorluklarla da karşılaştı, ret de edildi ama yılmadı, akşam aldığımız olumsuz haberlerle öldük ama sabah tekrar dirildik, yolumuza devam ettik” şeklinde konuştu. Akgül, Ahmet Yıldız’ın hayatını kaybettiğini fakat yaptıkları ve sendikacılığa verdiği katkılarla sonsuza kadar yaşayacağını ifade ederek, “ölen bedenidir Ahmet Yıldız ölmez, sendikacılar ölmez. İyilikler kaybolmuyor, kötülükler de bir gün kılık değiştirip insanın karşısına çıkıyor” dedi. Sendikanın Ahmet Yıldız’ın emanetini yüceltmek için üye sayısının 60 bine çıkarması gerektiğini de altını çizen Akgül, “eğer seneye üye sayımızı 60 bin yapmazsak Ahmet Yıldız’ın sendikayı kurarken verdiği 15 lira bize helal olmaz” diye konuştu.

 

Gecede “Ahmet Yıldız Basın Ödülleri” adı altında 20 Basın mensubuna da ödül verildi. Dualarla sona eren geceye; AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, TBMM Genel Sekreteri Sadettin alkan, Adalet eski Bakanı Şevket Kazan, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Naci Bostancı, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı İlyas Tongüç, birçok sendika yetkilisi ve din çalışanları katıldı.

 

Gazetecilere ödül verildi

Başak Medya Ajans'tan Başak Karsak, Star gazetesinden Nevin Bilgin, Habertürk gazetesinden Hasan Öymez, Doğan Haber Ajansı'ndan Ümit Kozan, Sabah gazetesinden Uğur Becerikli, Zaman gazetesinden Emre Soncan, Cihan Haber Ajansı'ndan Hasan Bozkurt, İhlas Haber Ajansı'ndan Duygu Bektaş, Anka Haber Ajansı'ndan Ebru Aydın, Milli gazeteden Ahmet Açıkay, Yeni Şafak gazetesinden İlhan Toprak, Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz, Bugün gazetesinden Erdoğan Süzer, Yeni Asya gazetesinden Mehmet Kara, Radikal gazetesinden Rıfat Başaran, Yeni Akit gazetesinden Aslan Değirmenci, Taraf gazetesinden Melih Altınok, Hürriyet gazetesinden Okan Konuralp, Anadolu Gençlik dergisinden Feyzullah Gültekin de ödüle layık görüldü.



2219 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Aktif Ziyaretçi92
Bugün Toplam581
Toplam Ziyaret497210
Üyelik Girişi
ÜYELİK

SİTE MENÜSÜ